pátek 23. ledna 2015

Knižní večírek už má facebook

Je to neuvěřitelné, ale moje "blogové novorozeně" už má na facebooku svoji vlastní stránku. Musím se přiznat, že jsem na sebe náležitě pyšná - byl to dlouhý a nadmíru bolestivý porod.
Odjakživa jsem nechápala, proč se mnou technika nekomunikuje a proč všechny věci, které ostatním bez problémů fungují, mně prostě nejdou. Na konci školy, když jsem dělala absolventskou práci o fejetonech, mi bylo mou drahou vedoucí Mgr. Šárkou Maternovou řečeno: "V klidu pracujte, konečné úpravy uděláme úplně na závěr." 
Chvíli jsem se jí snažila vysvětlit, že moje počítačová gramotnost skončila někde u  tvoření složek a souborů, ale nakonec jsem to vzdala. Ono s paní Maternovou se v tomto ohledu ani moc diskutovat nedalo. Žena, kterou jsem dost dlouho podezírala, že svého manžela po večerech zkouší z větných rozborů, mojí závěrečnou prezentací před absolutorní komisí doslova žila. Nutno podotknout, že svým nadšením mě dokázala perfektně nakazit, za což jsem jí vděčná (neboť v den D se ukázalo, že mě jakási komise považovala za chytřejší, než ve skutečnosti jsem). Patnáct minut zasvěceného výkladu a odpovídání na otázky mi přineslo diplom, na který se v klidu a míru práší už několik let. 
Teď se při vzpomínce na ty roztřesené nohy a zpocené dlaně usmívám, ale tenkrát mi veselo nebylo. Zvlášť, když jsem zjistila, že číslování od strany pět nás ve škole rozhodně neučili. A zřejmě jsem chyběla i na tvoření obsahu a psaní citací. Ještě třicet hodin před odevzdáním práce jsem se hroutila a prohlašovala, že žádnou školu k životu vlastně vůbec  nepotřebuju. Nepomáhaly ani zasvěcené rady spolužaček, odkazy na generátory a doufání, že se to nakonec udělá nějak samo. Dodnes nechápu, jak jsem tu práci nakonec mohla odevzdat ve stavu, v jakém jsem ji odevzdala a z těch úprav si už nic nepamatuju. 
Obdobný problém nastal, když jsme se s přítelem před rokem rozhodli, že si pořídíme ADSL internet od společnosti T-mobile. Technik, který nám přišel zkontrolovat zásuvky, se dušoval, že k modemu dostaneme ZCELA JEDNODUCHÝ NÁVOD a modem dokážu zapojit i sama. Výsledek? Jediné, co na tom návodu bylo jednoduché, byla čeština, kterou jsem horko těžko nakonec rozeznala. 
Takže si dokážete představit, kolik práce a úsilí mě stálo vytvořit facebookovou stránku. Doufám, že se Vám bude líbit - a třeba na ni pozvete i své přátele. 

Žádné komentáře:

Okomentovat