pátek 2. října 2015

Román Tentokrát to vyjde Vám projasní i ten nejhorší den

V českých knihkupectvích se dva dny po mých šestadvacátých narozeninách objevil v pořadí už třetí román Gillese Legardiniera. Spisovatele, který svou kariéru začal coby pyrotechnik na britských a amerických divadelních scénách a nyní píše jeden bestseller za druhým. Jeho knihy vydává nakladatelství Domino, se kterým, jak už možná víte, má Knižní večírek recenzní spolupráci. Protože jsme se s ředitelkou nakladatelství, paní Karin Lednickou, dohodly, že ohodnotím všechny knihy z edice Romantika a všechny knihy z edice Inteligentních románů, nemusela jsem se o nic starat a třetí počin Gillese Legardiniera mi přinesl pošťák bezprostředně po vydání. Ale ještě než se pustím do samotného hodnocení, musím se Vám přiznat, že na knihu jsem zprvu hleděla s nedůvěrou a původně jsem ji ani recenzovat nechtěla... 
Teď, několik dní po dočtení, vím, že tahle kniha je naprosto báječná a nechat si ji takříkajíc "ujít" by byla obrovská škoda. A myslím, že přesně vím, proč ji Domino vydává na podzim. Tenhle román je totiž doslova napěchovaný dobrou náladou a chmury a deprese zahání naprosto spolehlivě.... 


Hlavní hrdinka, Marie Lavigneová, se po deseti letech vztahu s Huguesem znovu ocitá na startovní čáře, neboť byla nečekaně vyměněna za mladší a krásnější model. Životem zklamaná žena nejprve nešťastnou náhodou spadne do řeky, a posléze se rozhodne vymyslet plán pomsty. Koneckonců, za to, že její život není takový jaký si ho představovala, může nejen Hugues, ale i šéf společnosti, pro kterou Marie pracuje - Deblias. 
Je tedy na čase vymyslet to tak, aby za to oba tihle pánové náležitě pykali... vždyť, když na to přijde, jsou to právě muži, kdo nám život komplikuje nejvíc.... 
Myslím, že když napíšu, že kniha se mi MOC LÍBILA a přidám k tomu tři vykřičníky !!! ještě stále to nebude přesné. Tenhle román je totiž skutečně báječný a odejít od něj, byť jen na chvíli, Vám dá velikou práci. 
Marie je úžasná hrdinka s neuvěřitelně uvěřitelnými nápady - myslím, že by bylo skvělé mít takovou kamarádku. Dokáže být milá a chápavá, stejně jako potrhlá a akční - zkrátka se s ní ani na chvíli nenudíte. 
Román je navíc velice čtivě napsaný a nese v sobě plno skrytých životních mouder. Zkrátka takové pohlazení pro duši... všem vřele doporučuji! :-) 
Kniha je ve skutečnosti tabulkou čokolády, ke které se budete pro její lahodnou a uklidňující chuť neustále vracet... 
A vzhledem k tomu, že má opravdu krásnou a podařenou obálku, stane se ozdobou každé knihovničky. Mohl by to být i krásný (třeba vánoční?) dárek. 

Za recenzní výtisk z celého srdce děkuji nakladatelství Domino. Knihu si můžete koupit ZDE. 

Název: Tentokrát to vyjde!
Autor: Gilles Legardinier 
Přeložil: Slavomír Míča
Vydalo nakladatelství: Domino
Rok vydání 2015
Počet stran: 448
Hodnocení: 100%

3 komentáře:

  1. Nádherná recenze :-) Moc se těším, až se do knížky pustím! :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Knížku mám už v košíku na e-shopu. Nejdřív mě zaujala obálka, tak jsem se hned pídila po anotaci. Moc pěkná recenze :)

    OdpovědětVymazat
  3. Skvělá recenze :) Knížka mě docela zaujala na podobný příběh mám teď chuť :)

    OdpovědětVymazat