sobota 14. ledna 2017

Co přinesl Ježíšek... aneb VÁNOCE 2016

Ahoj Vám všem!

Asi jako úplně poslední na naší blogosféře se přihlašuji s vánočním článkem. Vím, že je to trochu "s křížkem po funuse," ale opět se dostáváme k tomu, co jsem psala již vícekrát - jsem pracující, mám vlastní domácnost, a přestože knížky miluju už od dětství, nechci z blogování dělat povinnost. No a teď mám čas i náladu - takže proč zase jednou něco nesepsat? Tím spíš, že tentokrát mi Ježíšek (trochu překvapivě) nadělil i knihy... 


Proč mi to připadá překvapivé, když není dárek, který by mi udělal větší radost, než-li kniha? :-) No... upřímně řečeno, Ježíšek u nás obvykle knížky nenosí. Moje rodina totiž usoudila, že kupovat nám pod stromeček knihy je trochu jako nosit dříví do lesa (mylně, knížek není nikdy dost!) a s mužem se snažíme využít Vánoce k nákupům nejnutnějšího oblečení, protože nákupy svršků oba bytostně nesnášíme a máme občas tendenci chodit jako vandráčci. 

No... přece si nebudu kupovat nové zimní boty, když ty, co mám už asi tak 8 let, jsou stále ještě dobré, že? :-) Uff... :-)

Ale letos se Ježíšek překonal a nějakou tu knihu mi přece jen nadělil. :-) Asi jsem byla vážně hodná, protože přinesl hned dvě. 

Tou první je: PES BLŮMA NA CESTĚ K DOKONALOSTI 


Z této knížky citátů jsem měla obrovskou radost - už proto, že hlavní hrdina - černý pejsek - je dvojčetem pejska, kterého máme doma. Přísahám, že jsou navlas stejní! :-) 

No... a když už jsme u toho, Pes blůma je vážně krásně graficky zpracovaný. Podívejte se sami... 





Jako druhou jsem pod stromečkem našla knihu SOJČÁK


Myslím, že tenhle finský komiks pro dospělé, nemusím nijak zvlášť představovat - naši blogosféru docela obletěl. :-) Každopádně je naprosto úžasný... a někde jsem četla, že se dá přelouskat za 13 minut (čemuž docela věřím, protože písmenek tam vážně není moc...). 




Tak. To by tedy byl můj Knižíšek... :-) Když pominu knihy, dostala jsem k Vánocům taky nádherný růžový župan (dárek od babičky), utěrky na nádobí (taktéž dárek od babičky), poukaz na relaxační masáž (dárek od mého šéfa, který je jedním slovem skvělý), nový hrneček, sypaný čaj a řadu dalších drobností. Nic moc jsem nečekala a to víc mě překvapilo, jak štědrá nadílka byla. Jsem za to moc vděčná. 

Jinak jsme Vánoce prožili v klidu a v pohodě. Je to pro mě nejkrásnější období roku a čím jsem starší, tím víc si ho vychutnávám. Možná i proto, že "jsem už velká" a samostatná a můžu si tedy Vánoce udělat podle svého. Což v překladu znamená žádný shon a stres... nepotrpíme si na nakupování hromady dárků ani na vánoční obžerství. :-) Ale každý rok je pro mě důležitý stromeček, cukroví a dostatek vaječného koňaku. No a samozřejmě pohádky v televizi. 

Přátelé, přeju Vám všem krásný a šťastný rok 2017! Buďte s těmi, které milujete a užívejte si každý okamžik, neboť to zase rychle uteče a Vánoce budou opět tady. 

Mějte se krásně a napište mi, co pěkného jste pod stromečkem našli Vy... :-) Budu se těšit! 

2 komentáře:

  1. Krasne napsano, Kati :-) taky si nepotrpime na predvanocni silenstvi, ale o to vic se snazime je uzivat. Mejte se moc krasne a posilame pozdravy do Roudnice

    OdpovědětVymazat
  2. Kači, je to přesně o tom, jak si to uděláme. Hromady dárků vánoční atmosféru nevykouzlí a stres a hoňka už vůbec ne. Určitě jste měli krásné vánoce ♥

    OdpovědětVymazat