středa 21. ledna 2015

Milenka mého muže: Promyšlený návod, jak se zbavit té druhé…

Ostravské nakladatelství Domino v těchto dnech svým příznivcům naservírovalo další příběh z edice Inteligentní romány pro inteligentní ženy. Na svědomí ho má britská spisovatelka Lucy Dawson, které v České republice kniha vychází vůbec poprvé. 
Nutno podotknout, že se vyplatilo čekat. Milenka mého muže je čtivý a dějem neotřelý román, jenž Vás doslova pohltí.


Hlavní hrdinka Mia žije na první pohled docela obyčejný život. Má práci, která ji nikterak neuspokojuje a přítele Peteho. Znají se už dlouho a jsou dokonalý pár. Přinejmenším to tak vypadá -   až do té osudné SMSky. Oněch několik vět, které Mia najde v mobilu svého přítele, z hodiny na hodinu zhatí všechno, co si vysnila. Nejprve v šoku zdemoluje společné bydlení a pak začne přemýšlet. Musí tu ženu, se kterou se dělí o muže, jednoduše najít. Najít a zneškodnit. Odstranit ji ze scény dřív, než bude pozdě. Pátrání po nebezpečné krásce je překvapivě jednoduché, vymazat ji z povrchu zemského už ale tak snadné není … A výsledek? Nejistý.
Román Milenka mého muže Vás určitě překvapí. Je to neobyčejně silný příběh, který by si měla přečíst každá žena – zvláště, byla-li v minulosti zrazena. Kniha je názornou ukázkou toho, jak to dopadá, když člověk jde za svým cílem, nedbaje ztráty sebeúcty a sebevědomí. Román je plný překvapivých zvratů a napětí, takže nudit se určitě nebudete. Zajímavý je i samotný závěr knihy – happy end mu chybí.
Mně se Milenka mého muže líbila a s klidným svědomím ji doporučuji dál. Koneckonců příběh Britky jménem Mia se může přihodit každému, kdo miluje až za hrob. Opravdu se ale vyplatí bojovat všemi prostředky?

Milenka mého muže
Autor: Lucy Dawson
Vydalo nakladatelství: Domino
Počet stran: 280
Rok vydání: 2014


Hodnocení: 100%

Žádné komentáře:

Okomentovat