pondělí 6. července 2015

Měsíční chvástačka za květen (aneb ani čas lásky mi v nakupování knih nezabránil)


Milí přátelé Knižního večírku! I když to zní skoro neuvěřitelně, měsíční chvástačka za květen je konečně tady!!!  Sice se skoro měsíčním zpožděním, nicméně i přesto doufám, že si ji jaksepatří užijete... květen totiž do naší knihovničky přinesl jen samé krásné kousky, ze kterých já osobně mám velikou radost. Takže se pohodlně usaďte a jdeme na to.... 
V květnu k nám domů konečně dorazil román "Na co Alice zapomněla" od Liane Moriatry - Australanky, kterou určitě znáte. Na českém knižním trhu debutovala románem "Manželovo tajemství," který nejen že má krásnou obálku, ale je skvělý i uvnitř. Pokud jste ho zatím nečetli, vřele doporučuji. Já jsem se od něj nemohla odtrhnout a když jsem konečně rozmotala hlavní záhadu celého příběhu, byla jsem zklamaná, že už mám dočteno. :-) O to víc se těším na Alici - zatím jsem na ni slyšela jen samé kladné ohlasy, a to nejen od žen, ale i od mužů. Očekávání tedy velká! 
Mým druhým květnovým přírůstkem je "Kniha vzpomínek" z nakladatelství Domino. Je to jediný román z této nadílky, který už mám přečtený, a můžu se tak s Vámi podělit o dojmy, které ve mně zanechal (pro případ, že jste zatím nečetli moji recenzi, která na blogu visí už od včerejška). Myslím, že to nebudu nijak prodlužovat - "Kniha vzpomínek" je skvělá. Román má neotřelý námět i zpracování a je napsán neuvěřitelně reálně a čtivě... Jsem z něj nadšená a další knihu od Rowan Coleman, která by v Dominu měla vyjít letos na podzim, si určitě koupím... (celou recenzi na Knihu vzpomínek si můžete přečíst ZDE)
A u nakladatelství Domino ještě zůstaneme, protože dalším květnovým přírůstkem je román "Ten, kdo odešel," od autorky Lucy Dawson. Knihu jsem si koupila ze dvou důvodů: 1) je to další kousek do edice Inteligentních románů pro inteligentní ženy (kterou já mám téměř kompletní) a za 2) od Lucy Dawson jsem už četla "Milenka mého muže," což byla záležitost, která se mi moc líbila. Pokud máte rádi romány ze života (rozuměj žádné slátaniny ve stylu mexických telenovel, ale skutečné příběhy), můžu Milenku mého muže jen doporučit. Byla to skvělá kniha a upřímně řečeno, od "Ten kdo odešel," očekávám jízdu v podobném stylu. Tak snad nebudu zklamaná - recenze na Databázi knih nejsou zrovna lichotivé. Ale uvidíme... koneckonců proč to soudit předem?

A konečně se dostáváme ke dvěma posledním přírůstkům, které jsou sice každý jiný, ale přesto mají jedno společné - přivezla jsem si je z letošního Světa knihy. Upřímně řečeno, byla jsem v pokušení koupit tam toho daleko víc, a za tenhle výkon jsem na sebe náležitě hrdá. 
Složenky se totiž platit musí a jíst celý měsíc jen chleba s máslem? To se mi zrovna moc nechce... 
No, ale vraťme se k tomu, co jsem vlastně koupila... 
Ve stánku nakladatelství Brána jsem šla pro "Kolotoč strachu" od Jana Vavříka. Po téhle knížce jsem pokukovala od chvíle, kdy jsem se dozvěděla, že vyšla, a protože nakladatelství Brána prodávalo na veletrhu knihy se slevou,  byla to skvělá příležitost. Moc se na tenhle román těším a doufám, že nezklame... třeba mě Jan Vavřík nakonec přesvědčí, abych se více zaměřila na české autory - zjistila jsem totiž, že je skoro nečtu. 
Mimochodem "Kolotoč strachu" je výborně graficky zpracovaný, kniha je moc krásná i bez přebalu. Podívejte se, jakou má předsádku... 

A tady je "Kolotoč strachu" v celé své kráse.... 


No a konečně, vážení a milí, jdeme do finále - je před námi poslední květnová kniha. A tou je, "Báječný krámek s čokoládou" od Jenny Colganové z nakladatelství Argo. Román koupený taktéž na veletrhu, a sice bez slevy, ale za to od velice milých a přívětivých prodejců. :-) Knížka má krásnou obálku a já se na ni moc těším. Koupila jsem si ji záměrně, protože z Agra už mám doma Zmrzlinové sedmé nebe, které mě úplně nadchlo a pohladilo po duši. Byla to moc milá kniha a já chci věřit tomu, že "Báječný krámek s čokoládou" bude minimálně stejně tak dobrý. :-) Na Databázi knih jsem si sice přečetla, že je to příběh "lehce předvídatelný a rozplizlý," ale proč si jednou za čas nepřečíst pohádku pro dospělé? V létě něco takového rozhodně nemůže škodit... 

Tak, to by bylo za květen všechno! Moc děkuji za to, že jste si tenhle článek přečetli, a pokud ještě máte v paměti, co pěkného jste si v květnu pořídili, určitě mi dejte vědět do komentářů nebo na facebook. K přátelům Knižního večírku se můžete připojit ZDE. 

Mějte se krásně a ČTĚTE!!! Já se zase ozvu... :-)

4 komentáře:

  1. Skvělý výběr! Hlavně Kniha vzpomínek!

    OdpovědětVymazat
  2. Skvělé knihy já bych si ráda koupila a přečetla Báječný krámek s čokoládou. Už jsem četla Zmrzlinové sedmé nebe a hodně se mi tato kniha líbila rozhodně si ji přečtu znovu. :)
    Reading With Lucy

    OdpovědětVymazat
  3. Krásné kousky, rozhodně bych si vybrala Knihu vzpomínek a Na co Alice zapomněla. Přeji pěkné počtení :)

    OdpovědětVymazat
  4. Krásné přírůstky! :) Hlavně Na co Alice zapomněla bych si chtěla hrozně přečíst.

    OdpovědětVymazat