neděle 9. srpna 2015

Knižní večírek dostal svého prvního Knihobita!


Ano, čtete správně - kouzlu "knižního boxu na míru" jsem nakonec podlehla i já. :-) Ovšem do této služby mě uvrtala blogerka a velice oblíbená youtuberka  Ohana - za všechno mohou krásná a nadšením překypující Knihobití videa, která každý měsíc natáčí a svůj kanál. Tímto tě, Leni, srdečně zdravím a za tyhle "knižní rozbalovačky" moc děkuju! :-) Jsou tak přeplněné pozitivní energií, že  po jejich zhlédnutí prostě nejde si Knihobita nekoupit. :-) (Poznámka - pokud mi nevěříte, můžete se podívat například ZDE.)A co že mi tahle partička dvou lidí s veselou kreslenou postavičkou ve znaku nadělila? Čtěte dále a dozvíte se to. :-)
Na úvod ale krátké info pro ty, kterým se Knihobit dosud vyhýbal. V Česku tato služba funguje teprve několik měsíců a spočívá v tom, že Vám dva nadšení knihomolové vyberou "čtení na míru," ke kterému navíc přibalí několik knižních dárků. Výsledný balíček pak poslední týden v měsíci odešlou na Vaši adresu - nebo kamkoliv si budete přát. V praxi to funguje tak, že se zaregistrujete na www.knihobit.cz a vyplníte jednoduchý dotazník, ve kterém mimo jiné vyjmenujete své oblíbené žánry. Pokud se chcete takříkajíc "pojistit," že Vám Knihobiťáci nevyberou něco, co jste si už koupili, můžete k dotazníku připojit i odkazy na svůj blog, či profil na Databázi knih. Knihobit navíc nikdy neposílá knihy, které jsou na našich pultech déle než 60 dnů...

Pokud jde o cenu, řekněme že je hojně diskutovaná. První balíček mě vyšel na 549 Kč, což mi připadá (vzhledem k jeho obsahu) přiměřené. Pokud vezmete v úvahu, že 100 Kč z ceny je poštovné, cca 300 Kč stojí kniha... přijde mi to ok. Je potřeba si uvědomit i tu přidanou hodnotu, balné a knižní dárky... (které se v červenci opravdu povedly... :-) ). 
A teď už můžeme konečně přejít k obsahu... 

Takhle balíček vypadal uvnitř...


A co že se v něm ukrývalo? Samé poklady! Velikou radost mi udělaly Bio-čoko-kokosky ze sedlčanské pekárny Zemanka. Jsou slazené třtinovým cukrem a nemají v sobě palmový tuk. Zatím jsem je ještě nejedla, ale těším se na ně a snažím se chovat jako dospělá (rozuměj pokouším se si je šetřit a nesežrat je při první příležitosti... :-) )


Jako další dárek mi Knihobiťáci poslali časopis 100+1 zahraničních zajímavostí a mají za to ode mne palec nahoru. :-) Je to sice trochu starší číslo, ale u těchhle periodik to vůbec nevadí. Myslím, že tenhle dárek u nás půjde z ruky do ruky... :-)

Neméně mě potěšila i originální plastová záložka s ručičkou, neboť každý správný knihomol ví, že záložek není nikdy dost. :-) Ručičku už jsem vyzkoušela a v knížce vypadá moc hezky. Navíc nevypadává - což je překvapivé (a milé... :-) )

Ručně vyrobená svíčka s vůní Creme brule a dopis od Knihobita - další dvě položky, které balíček ukrýval. Když pomineme knihu, která je vrcholem celé zásilky, byla to právě svíčka, co mi udělalo největší radost. :-) Jsem na svíčky totiž odmala "ujetá" a zapaluju je při každé příležitosti. Tahle navíc moc krásně voní, což dokázala v naší ložnici (provizorně jsem ji tam umístila do doby, než přijde její chvíle). Pokud jde o Knihobiťácký dopis, děkují mi v něm za objednávku a vysvětlují, jakou knihu mi vybrali a proč volba padla právě na tenhle titul. Psaníčko je umístěné v krásné hedvábné obálce modré barvy a začíná oslovením adresáta - což potěší. :-) 

V balíčku jsem našla také slevový kupon na audioknihy a e-knihy a plakát s citátem Victora Huga. Pokud jde o ten plakát, citát je v angličtině, což mě trochu mrzí... :-) Angličtina není zrovna mojí silnou stránkou. Pokud jde o slevové kupony, asi je nevyužiju, ale pošlu je dál a určitě udělají radost. :-)

No a konečně - zlatý hřeb celé zásilky - KNIHA! Knihobiťáci mi vybrali novinku od Sandry Brown s názvem Nízký tlak. Protože sleduju "Knižní lákačky" naší milované Rodaw, věděla jsem, že tenhle titul v červenci vychází... ale přiznám se, že sama bych si ho nekoupila. O to víc jsem na něj zvědavá a nemůžu se dočkat, až se do něj pustím. Kniha vypadá nádherně s přebalem i bez přebalu a je uspokojivě tlustá... :-)


A tady se na ni můžete podívat bez přebalu... no, není to krása? 


Suma sumárum - za mě naprostá spokojenost! Srdečně zdravím do Knihobita a hlásím, že ve mně našli svého pravidelného zákazníka - tento balíček mě naprosto přesvědčil. :-) Pokud přesvědčil i Vás, nezapomeňte, že objednávky na srpnový balíček Knihobiťáci spustí už tento čtvrtek - tedy 13. srpna. Více informací najdete na www.knihobit.cz nebo na facebooku (pod heslem Knihobit). 

Krásný den všem! :-)

3 komentáře:

  1. Většinou čtu na Knihobita samou chválu a čím dál víc mě taky láká ho vyzkoušet... Všechny ty balíčky vypadají úžasně a tvůj obzvlášť, závidím (samozřejmě v dobrém :) )

    OdpovědětVymazat
  2. Knihu u nás hodně kupovali, takže počítám, že je to buď uznávaná autorka nebo výborné dílo:).

    OdpovědětVymazat
  3. Knížka vypadá krásně! :) O autorce jsem už slyšela, ale ještě jsem od ní nic nečetla...tak jsem zvědavá, jak se Ti kniha bude líbit .)

    OdpovědětVymazat