středa 21. října 2015

Tři ženy, tři muži a jeden geniální příběh...

Na pulty českých knihkupectví se díky ostravskému nakladatelství Domino dostal už druhý román Angličanky Lucy Diamond. Nese název Já a pan Jones, má 371 stránek a naprosto úžasnou obálku. Musím říct, že tuhle knížku jsem očekávala s velkým napětím a radostí - autorčina Kavárna na pláži, která u nás vyšla letos v lednu, se totiž suverénně stala tím nejlepším, co jsem za letošek přečetla....

A po dočtení knihy Já a pan Jones musím konstatovat, že Lucy Diamond se stává mojí velkou oblíbenkyní. Tahle matka tří děti psát prostě umí. Její příběhy jsou plné optimismu a svěžího humoru, což oceníte - za deštivých podzimních dnů obzvlášť. 
Na stránkách románu Já a pan Jones nepotkáváme jednu, ale hned tři hrdinky. Každá je úplně jiná, a přestože žijí v naprosto odlišných světech, jedno je spojuje  - chlapi. Respektive bratři - tříčlenný klan Jonesových. 
Alicia má za muže toho nejstaršího - Hugha. Spolehlivého, praktického a občas trochu nudného "tátu od rodiny," se kterým začala chodit už na vysoké. Donedávna Alicii jejich léty prověřený stereotyp vyhovoval, jenže teď se jí blíží čtyřicítka a pomyslný vlak prostě nečeká...
Nejvyšší čas vrhnout se po hlavě do nějakého dobrodružství.... jenže nedá toho v sázku až příliš? 
Emma má za muže Davida Jonese, který se narodil jako druhý v pořadí. Sympatická designérka interiérů neprožívá zrovna ideální období. Třicítku už má dávno za sebou a pořád ne a ne otěhotnět... 
Navíc David ztratil práci, následkem čehož se museli vzdát vysněného domu... vydrží jejich manželství tenhle nápor? 
A konečně Izzy... nejmladší z trojice žen. Matka dvou holčiček, která právě uprchla od násilnického manžela Garyho a čirou náhodou potkala Charlieho - posledního z klanu Jonesových. Pomůže jí tenhle (lehce přidrzlý) benjamínek začít nový život? 

Musím říct, že tahle kniha splnila všechna má očekávání a je naprosto úžasná. Bavila mě od začátku do konce, nenudila jsem se ani chvíli. Lucy Diamond mě ovšem tentokrát překvapila. Nenapsala lehce předvídatelnou pohádku, ale milý a přesto reálný příběh. Smutné momenty tady rozhodně nechybí, kniha se nese v duchu stokrát ověřeného - jednou jsi dole, jindy nahoře. 
Přesto je to ale román, který si okamžitě zamilujete - už jen díky tomu, jak rychle Vás vtáhne do děje. Všechny tři dámy v hlavních rolích jsem si oblíbila a bylo by pro mě těžké rozhodnout se, která z nich je ta nejlepší. Každá má něco, co si zasluhuje obdiv a každá Vám bude něčím blízká. 

Kniha je napsaná milým a čtivým způsobem, pro Lucy Diamond naprosto typickým. Stránky Vám budou ubíhat jedna za druhou. 

Suma sumárum: Román Já a pan Jones je naprosto skvělá kniha, která potěší a ke které se zaručeně v průběhu roku vrátíte ještě mnohokrát. Mně se líbila strašně moc a budu ji doporučovat každému na potkání. 

Za recenzní výtisk z celého srdce děkuji nakladatelství Domino. Knihu si můžete koupit ZDE

Název: Já a pan Jones
Autor: Lucy Diamond
Přeložila: Jana Vlčková
Vydalo nakladatelství: Domino
Rok vydání: 2015
Počet stran: 371
Hodnocení: 100%

2 komentáře:

  1. To vypadá dobře, díky moc za tip, připomíná mi to trošku Zásnuby od Hostu a ty se mi moc líbily, takže tohle by také mohlo :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ja porad rikam, ze Domino ma jen same klenoty! Ziskalo si me Knihou vzpomínek a Já a pan Jones a Není co ztratit mám na seznamu také;))

    OdpovědětVymazat