středa 1. června 2016

Co se na Večírku přečetlo za... DUBEN 2016

Ahoj všem!
Je to neuvěřitelné, ale začínáme první letní měsíc! A protože dnešek je označován jako Mezinárodní den dětí, rozhodla jsem se, že svým příznivcům (a potažmo i sobě) dám malý dárek v podobě knižního shrnutí za duben. :-) Ruku na srdce - vzhledem k tomu, že už je červen, mám nejvyšší čas! 


Takže mí trpěliví přátelé - dopředu přiznávám, že dubnové čtecí skóre není nijak slavné. Přečetla jsem pouze 3 knihy. Jedna mě nadchla, jedna potěšila a jedna byla velkým zklamáním. Takže bilance vcelku vyrovnaná. 

V dubnu jsem přečetla tyto knihy: 

1) Z lásky k Vám od Amandy Prowseové - román s obálkou, kterou si okamžitě zamilujete. A obsah v žádném případě nepokulhává. Jedná se totiž o velice silný příběh ženy, která roky čelila domácímu násilí a svého manžela (a tyrana v jedné osobě) nakonec zabila. Teď se vrací z vězení a snaží se dát do pořádku svůj život...
Tato knížka mě nadchla a řadí se k tomu nejlepšímu, co jsem přečetla nejen v dubnu, ale za celý letošní rok. I přes evidentně závažné téma je napsaná velice lehkým a čtivým stylem a je plná emocí. Určitě zaujme i ty náročnější z Vás.
Recenzi na tuto knihu si můžete přečíst ZDE.

2) Kouzlo všednosti od Táni Keleové Vasilkové - Knížka mé nejoblíbenější slovenské autorky, u které jsem předpokládala, že nezklame - a splnilo se. Pokud Keleovou znáte, pak Vás tento román ničím nepřekvapí - jako vždy je čtivý a oddechový, ovšem s uvěřitelnými hlavními hrdiny i příběhem. Četl se mi jedním dechem.
Recenzi na tuto knihu si můžete přečíst ZDE.

3) Dovolenkáři od Emmy Straubové - Velké zklamání!!! Na knížku jsem se strašně moc těšila - zaujala mě svou krásnou obálkou i anotací. Obsah ale už tak slavný nebyl. Přečíst se kniha dala, ovšem nic hlubšího jsem v ní neobjevila a místy jsem se vyloženě nudila. Hlavní zápletkou si do teď nejsem jistá. Román měl značný potenciál, který autorka (podle mého názoru) vůbec nevyužila. Škoda!
Recenzi na tuto knihu si můžete přečíst ZDE

A jaký byl Váš knižní duben? Přečetli jste některou z výše uvedených knih? Pokud ano, budu moc ráda, když se se mnou v komentářích podělíte o své dojmy!

Mějte se krásně... a čtěte! :-)

3 komentáře:

  1. Z lásky k Vám jsem četla. Silná knížka - každému doporučuji. Hezké knihy :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Tvoji recenzi na Dovolenkáře jsem (myslím) četla, ale jo, určitě byla tvoje, protože jsem četla jen jednu. No, občas se to stane, že je kniha zklamáním. Mně už se to naštěstí nestalo hodně dlouho :)
    Kateřina
    trojtecka.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Z lásky k vám mám dlouho v plánu, doufám, že si ji brzy pořídím, téma mě láká :) Jinak co se týče nadšení z knih, Káťo, je to i u mě teď docela bída, vše spíš takový průměr a nebo lepší průměr, ale vyložené nadšení už docela dlouho nebylo. Přeji samé krásné a zajímavé knihy :)

    OdpovědětVymazat