pátek 8. července 2016

Pákistánská princezna je nevyzpytatelná...

Musím se přiznat, že ač mám slovenské autorky obecně velice ráda, s Monikou Wurmovou jsem se seznámila až na letošním veletrhu Svět knihy. Patřila ke spisovatelům, kteří měli na stánku nakladatelství Brána autogramiádu, a tak byly její knížky nějakou dobu v popředí. Pákistánská princezna vyloženě svítila už na dálku, ale s její koupí jsem byla trochu zdrženlivá. Přesvědčila mě až Databáze knih. Jaká škoda!!! Kdybych totiž nebyla tak opatrná, mohla jsem mít tento úžasný román i s podpisem... 



Hlavní hrdinkou románu je ve Vídni žijící Slovenka Angelika. Pracuje jako účetní a příležitostně si přivydělává jako modelka - zejména v arabských zemích. 

Když dostane nabídku na to, jet fotit do Pákistánu, rozhoduje se jen chvíli. Navzdory varování rodiny zakázku přijímá a ocitá se tak ve velmi vážené pákistánské rodině. 

Idylka s exotickým nádechem končí ve chvíli, kdy je Angelika unesena neznámým pachatelem a následně přinucena vzít si ho za manžela... 

Musím říct, že nakladatelství Brána opět nezklamalo a Pákistánské princezně dopřálo skutečně nádhernou obálku, kterou si okamžitě zapamatujete a která bude ozdobou každé knihovny. Skvělé na tom je, že kniha nezklame ani uvnitř. 

Ač jsem zpočátku k románu přistupovala s velkou nedůvěrou, sebekriticky přiznávám, že byl úžasný - příběh Angeliky jsem doslova hltala. Knížka je velice čtivá a svižná - na stránkách se stále něco děje. 

Hlavní hrdinku Angeliku jsem si velice oblíbila a nesmírně ji obdivuji za to, co všechno dokázala unést. Příběh je vyprávěn ich formou, což mu ještě dodává na emotivnosti. Přiznávám, že nejednou jsem byla v pokušení přestat číst popořadě, a přeskočit na úplný závěr - tak moc jsem byla napjatá.

Monice Wurmové jsem věřila každé slovo - příběh působí velice opravdově. Je znát, že se autorka dobře seznámila s pákistánskou mentalitou i kulturou, a přesně ví, o čem píše. Pokaždé, když jsem si troufla odhadnout konec, mě  Monika Wurmová překvapila a zaonačila děj úplně jinak... 

Úplný závěr mě šokoval a vyvolal ve mně doslova gejzír emocí - zkrátka vygradování jak má být. :-)

Když to shrnu - Pákistánská princezna je úžasný příběh plný překvapení a napětí. Román bude ideálním společníkem na dovolenou, protože na pláži od něj nebudete muset odcházet. Můžete ho tím pádem dočíst na jeden zátah, což určitě oceníte. 

Příběh je velice dobře propracovaný, dynamický a také dojemný - kapesníčky rozhodně s sebou. 

Za mě velký palec nahoru! Bylo to opravdu báječné čtení, které dle mého soudu určitě nadchne i ty nejnáročnější z Vás... 

Doporučuji! 

Název: Pákistánská princezna 
Autor: Monika Wurmová 
Přeložila: Hedvika Mojžíšová 
Vydalo nakladatelství: Brána
Rok vydání: 2016
Počet stran: 304
Hodnocení: 100 % (ale dala bych klidně i víc.... :-) )

4 komentáře:

  1. To jo, obálka je nádherná :3 Modrá, to já můžu :D
    Upřímně, tyhle typy knížek moc nemusím, docela mi stačí to slyšet, jak je to všude kolem... ale jeden nikdy neví, třeba si to přečtu :)

    OdpovědětVymazat
  2. Rozhodně bych si Pakistanskou princeznu ráda přečetla :)

    OdpovědětVymazat
  3. Mám ji na seznamu, snad na ní někdy brzo natrefím :-)

    OdpovědětVymazat