čtvrtek 22. června 2017

Co mi přibylo do knihovny... DUBEN 2017

Ahoj Vám všem!

Po dlouhé době Vás vítám u "Měsíční chvástačky" a předem upozorňuji, že ačkoliv máme červen, tato je teprve dubnová. Chvíli jsem přemýšlela o tom, že tak velký rest už ani nebudu dodělávat, ale protože vím, že "chvástačky" máte rádi, rozhodla jsem se, že k nim přistoupím poctivě. :-)
No a protože v dubnu mi do knihovny přibyly samé krásné a zajímavé kousky, asi by bylo i vůči těm knihám nefér, je tady neukázat... :-) 
Takže připraveni? Jdeme na to. 


V dubnu mi do knihovny přibyly celkem 4. knížky. Všechny jsou z druhé ruky a ze všech mám velikou radost - byť jsem ještě ani jednu z nich nečetla. Ale chystám se na to brzy. 

1) Tři dámy na zhubnutí - Lucy Diamond (nakladatelství Domino)

Tato knížka je pro mě naprostý "must have," jak se říká. Lucy Diamond  vyšly v nakladatelství Domino kromě "Dam a zhubnutí" ještě romány "Kavárna na pláži," "Já a pan Jones" a "Bude to dobrý rok" Všechny mám koupené a přečtené a ze všech jsem nadšená. Nejvíc mě oslovil "Dobrý rok," a trochu slabší mi přišel "Pan Jones," ale ať sáhnete po kterékoliv z těchto knížek, ručím Vám za to, že se budou líbit. Lucy Diamond píše velice krásné, čtivé a příjemné romány pro ženy ze současnosti, které jsou pohlazením pro duši. O to víc mě mrzelo, když jsem se na veletrhu Svět knih od paní z Domina dozvěděla, že tuto autorku už nebudou vydávat, protože se prý "strašně špatně prodává.." 

2) Jednou tě najdu - Carrie Elksová (Ikar) 

Od románu Jednou tě najdu nic neočekávám. :-) Objevila jsem ho v antikvariátu za víc, než sympatickou cenu a obálka mě naprosto nadchla. Myslím, že to bude takový ten "romantický výmaz mozku," ale i to je někdy potřeba, že? :-)

3) Pršení je super, tati! -  Benjamin Brooks - Dutton (Knižní klub) 

Na román "Pršení je super, tati!" se z této hromádky těším asi nejvíce. Jedná se o skutečný příběh - autobiografii - muže, který díky tragické nehodě přijde o manželku a zůstane sám s malým synkem. Knížka by měla být o tom, jak se s touto situací autor vyrovnal a co všechno mu to přineslo... 

4) Kabinet milostných dopisů - Alyson Richmanová (Knižní klub) 


Kabinet milostných dopisů je knížka, která jako jediná vykazuje známky toho, že už měla majitele. :-) Ale lehce natržený přebal mi nevadí. Těším se na příběh, který všichni vychvalují. Román se odehrává za druhé světové války v Itálii, přičemž hlavní hrdinka je violoncellistka...

Tak... a to je všechno. 

Co na to říkáte? A četli jste některou ze zmíněných knížek? 

Pokud ano, určitě mi to napište - ať už sem do komentářů, nebo klidně na facebook Knižního večírku. Těším se na Vaše postřehy. :-)

Mějte se jen pěkně!!!

4 komentáře:

  1. Krasne kousky. Prseni by me zajimalo, ale asi bych tohle tema nezvladla a odlozila. Nemuzu cist takove tragiky...:(

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné novinky. Od Lucy Diamond mamka nedávno kupovala Pana Jonese babičce, tak jsem zvědavá, co na to poví. Škoda, že už se nebude vdávat, Domino obecně vydává samé dobré knihy a necápu, jak je možné, že nejdou na odbyt. To samé se teď děje kolem S. J. Bolton. Je to mrzuté :/
    Kabinet milostných dopisů jsem si teď objednala na KK, tak jsem na knížku zvědavá, není to úplně můj žánr :)
    Užij si čtení a měj se pěkně!

    OdpovědětVymazat
  3. Kabinet milostných dopisů jsme četla, ze začátku jsem se nemohla začít, ale nakonec jsem knihu s chutí dočetla, a vlastně se mi nakonec líbila.
    Ostatní tři neznám.

    OdpovědětVymazat
  4. Tak moc mě zajímá, jak se ti bude líbit Pršení. O knize není vůbec slyšet, ale námět mě láká. Na databázi sice není hodnocení nijak excelentní, ale to na druhou stranu není směrodatné :)

    OdpovědětVymazat