neděle 3. ledna 2021

Vánoční prázdniny jsou plné sněhu, cukroví a lásky...

 

Věčná optimistka Evie Millerová a Jake Hartwood - to jsou dva hlavní hrdinové této kouzelné a laskavé knihy, kterou těsně před Vánocemi vydalo nakladatelství Fortuna Libri. Pokud ještě nejste připraveni vzdát se Vánoc, rozhodně si tuto knihu pořiďte! Bude to i skvělý nákup za peníze či poukázky od Ježíška. 

Evie Millerové něco v životě nevyšlo a nutně potřebuje začít znovu. Vybere si k tomu malou vesničku Willowbrook, ve které si otevře obchod s lákami a šicími potřebami nazvaný Knoflíková dírka.

Jake Hartwood je jedním z jejích prvních zákazníků - potřebuje závěsy do svého sídla, které si ve Willowbrooku  koupil a od kterého očekává samotu a klid. Stále se totiž nevyrovnal se smrtí svojí milované ženy... 

I když se to zdá na začátku velmi nepravděpodobné, usměvavá Evie a nerudný Jack se spřátelí. A zdá se, že oba tak získají ideálního parťáka k přečkání letošních Vánoc... 

Co k této knize říci? Přátelé, Vánoční prázdniny jsou jedním slovem úžasné! Je to ideální kniha na sváteční období. Od začátku víte, jak to celé dopadne, a přesto s nadšením čtete dál. Knížka je plná sněhu, cukroví, vánočních ozdob a pohody. Okamžitě Vás naladí na správnou vánoční notu. 

Je to jednoznačně čtení pro ženy,  ovšem rozhodně ne červená knihovna. Autorka si dávala velice dobrý pozor na to, aby nesklouzla do klišoidního příběhu - a vyšlo jí to. Knížka se čte lehce a děj příjemně ubíhá. Evie mi byla opravdu sympatická a v reálném životě bych s ní určitě ráda zašla na kávu. Jacka jsem si nakonec také oblíbila... 

Vánoční prázdniny jsou zkrátka taková přívětivá knížka, která snadno vykouzlí úsměv na rtech a se kterou zapomenete na všechny starosti. Čtení, které mi neskutečně sedlo. Příběh nemá hluchá místa.

A samozřejmě musím zmínit obálku, která se také velice povedla a bude určitě ozdobou každé knihovny. K ději perfektně sedí.  

Název: Vánoční prázdniny 
Autor: Sophie Clairová 
Přeložila: Jana Pacnerová 
Vydalo nakladatelství: Fortuna Libri 
Rok vydání: 2020
Počet stran: 304
Hodnocení: 100 % 

Nejedná se o recenzní výtisk!!! 

Knížku zakoupíte třeba ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat