pondělí 18. října 2021

Skutečné DILEMA najdete v knize!

 

Víte, jak se podle mě pozná opravdu dobrý spisovatel? Když z ničeho, dokáže udělat něco! S velkým námětem umí pracovat každý, ale vystavět perfektní příběh na úplné banalitě - tomu říkám umění. A přesně taková je tahle kniha. Pokud máte chuť na opravdu překvapivý rodinný thriller, zkuste Dilema! 

 

V knížce máme dva hlavní hrdiny - Livii a Adama. Ve vyprávění příběhu se střídají po kapitolách, které jsou psány ich formou. Manželský pár, který se bral narychlo a měl jen velmi skromnou svatbu. Livii je to celý život líto a chce si to vynahradit na oslavě svých čtyřicátých narozenin. Plánuje velkolepý a naprosto dokonalý večírek. Však si na něj šetřila dvacet let! 


Všechno bude dokonalé, všechno bude krásné... jediné, co Livii kazí radost je skutečnost, že na oslavě bude chybět jejich dcera Marnie, která studuje v zahraničí. Livie ovšem netuší, že Adam pro ni připravil překvapení. Pro Marnie letenky sehnal a večer by měla přiletět... 

Nakonec je ale všechno jinak, protože během dne se stane šokující událost, která se nedala předvídat. Jak by se měl Adam nyní zachovat? Když se Livii svěří, celá oslava bude v háji. Ovšem když to neudělá, co se stane potom a jaké důsledky by to mohlo mít? 

Neuvěřitelně čtivá, napínavá a svým způsobem originální kniha. Přestože tady sledujeme jen velmi krátký časový úsek, nenudila jsem se. Román nadchne všechny, kteří se rádi nimrají v mezilidských vztazích a užívají si rodinná dramata. Kniha byla pro mě uvěřitelná a měla spád - hlavní hrdiny jsem oba naprosto chápala.

Každá kapitola končí tak, že máte nutkavou potřebu číst dál a nedá se odhadnout, jak to celé skončí. Komu fandit více, jsem se nedokázala rozhodnout. 

Knížka o tom, jak moc se můžeme zaplést do vlastních lží a polopravd a co všechno to může přinést. 

Rozhodně doporučuju k přečtení, pro mě to byla skvělá jízda. 

Název: Dilema 

Autor: B. A. Paris 

Přeložila: Karolina Medková 

Vydalo nakladatelství: Motto 

Rok vydání: 2020

Počet stran: 320 

Hodnocení: 100%


Žádné komentáře:

Okomentovat