neděle 29. března 2015

Měsíční chvástačka za březen (aneb opět jsem utrácela)


Dámy a pánové, zní to neuvěřitelně, ale březen už je skoro za námi... no a protože po měsíční pauze (v únoru se u nás žádné knížky nekupovaly) jsem se neudržela, do rubriky Měsíční chvástačka opět přibude jeden příspěvek... 





Březen do naší knihovničky přinesl celkem 4 nové tituly rozličných žánrů. Rozrostli jsme se například o Manželky Táni Keleové - Vasilkové a já z toho mám obrovskou radost. Sehnala jsem je úplnou náhodou v jedné facebookové skupině, a přestože stály pouhou třetinu své původní ceny, jsou ve výborném stavu. Pokud sledujete můj blog pravidelně, tak asi víte, že Táňa Keleová - Vasilková sice momentálně žije na Slovensku, ale narodila se v Čechách (konkrétně v Chomutově) a patří k mým oblíbeným autorkám. Od Manželek očekávám příběh čtyř kamarádek, které žijí docela obyčejně neobyčejné životy... takže odpočinkové čtení na víkend. 


Další březnový přírůstek je kniha, kterou jsem vůbec neměla v plánu kupovat, protože za prvé autorku Zdenku Hamerovou vůbec neznám a za druhé detektivku si přečtu tak jednou za uherský rok. Nicméně stalo se, Klejinku máme doma. Je z maličkého kamenného knihkupectví, do kterého jsem si šla původně koupit román Když je láska slepá z nakladatelství Host (neměli ho). Klejinčino tajemství tam stálo na poličce a doslova volalo a prosilo o poskytnutí nového domova... kdo by odolal? :-)




Dalším přírůstkem je Cukrový klaun, ke kterému jsme přišli asi tak jako pověstný slepý k houslím. Narazili jsme na něj na Velikonočních trzích v ústeckém muzeu, na nichž se ukrýval mezi knížkami, které muzeum nabízelo k "volnému rozebrání." Vůbec nevím, co od tohoto románu čekat, ale budiž jeho devízou, že získal Cenu Knižního klubu - třeba překvapí. 




Posledním přírůstkem měsíce března je Ztracená manželka - román z druhé světové války napsaný podle skutečné události. Jemu se podařilo utéct do Ameriky, ona zůstala v Čechách. Nevím, jaké to bude, každopádně na facebooku blogu Knižní útočiště byl status, jehož autor v něm na Ztracenou manželku pěl doslova ódy. :-) Tahle knížka je z Levných knih, takže je docela možné, že ji máte doma - pokud ano, určitě mi dejte vědět (zvlášť pokud jste ji četli). Prý je to něco podobného jako Měděný jezdec (kterého jsem nečetla, takže nevím, jestli to brát jako pochvalu nebo neblahé upozornění). Každopádně obálka krásná, anotace zajímavá... a těším se na moment překvapení. 


Tak a to by bylo za březen všechno! Určitě mi napište, jaké knížky jste si tento měsíc pořídili Vy, případně kterou z těch mých jste četli... Zvlášť mě zajímá Váš názor na Měděného jezdce... asi se po něm budu muset podívat! 

5 komentářů:

  1. Pekné kusky,Klejinčino tajemství si chcem prečitať,anotacia znie zaujimavo :)

    OdpovědětVymazat
  2. Klejinka je výborná! A paní Zdenku jsme před tím také neznala a teď s ní dělám dokonce rozhovor! O tu knihu se mi rvou kamarádky:D. A ona to je detektivka až úplně na konci, jinak je to paranormální psycho..:D

    OdpovědětVymazat
  3. Ztracená manželka je vraj dosť dobrá, pracujem v Levných knihých a niektoré kolegyne ju už prečítali a chvália, pár zákazníkov nám ju už tiež nadšene spomínalo. Ja som ju kupovala mamine, ale zatiaľ sme ju ani jedna neprečítali. Takže tiež som zvedavá :)

    OdpovědětVymazat
  4. Knihy síce nie sú môj šálok kávy, vyzerajú však pomerne dobre a zaujímavo :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Nádherné přírůstky! Na Klejinku se taky moc těším! :-)

    OdpovědětVymazat