sobota 2. května 2015

Měsíční chvástačka za duben (aneb kdybyste se ptali, za co jsem utrácela)


Ahoj všichni! 

Ať chceme nebo ne, duben je pryč a nastává květen - měsíc, který já osobně mám moc ráda. A to hned ze dvou důvodů: 
1) Sluníčko svítí mnohem častěji, což se odráží (většinou) na venkovních teplotách. A dní, během kterých můžete popíjet napěněné "latéčko" na kavárenské zahrádce, díkybohu přibývá. 
2) Ve vzduchu už je cítit léto a s ním i blížící se prázdniny... teď už je mi to houby platné, neboť jsem se před třinácti měsíci zařadila mezi pracující lid, ale za mých mladších let jsem z téhle skutečnosti byla nadšená. Kdo by nebyl? 
Nicméně vraťme se ještě na chvíli do dubna....
Pokud jde o knížky byl tenhle měsíc poměrně bohatý, protože objednávku dělal i můj partner. Celkem jsme se rozrostli o 6 nových kousků. Já Vám ale představím jen ty svoje... protože fotbalovým životopisům rozumím asi jako Afričan sněhu (a nechci těm knížkám ublížit - určitě jsou skvělé). 

Úplně prvním přírůstkem měsíce dubna se staly Třešně ve sněhu - kniha, o které jsem nikdy v životě neslyšela a rozhodně jsem neměla v plánu ji kupovat. Narazila jsem na ni náhodou na knižním bazaru a svojí obálkou mě okamžitě zaujala. 

Jasně, ne každý má rád růžovou... ale mě se tahle obálka prostě líbí. Připadá mi taková... no, řekněme milá a optimistická. Měl by to být román pro ženy o touze, lásce, ztrátě a rtěnce.... tak uvidíme. Knížka vyšla už v roce 2007 a zjistila jsem, že v běžných knihkupectvích už není k dostání. Takže o to víc jsem na ni těším... snad mě příjemně překvapí. 
Druhou novinkou v naší knihovničce jsou Pohodlné lži od Randy Susan Meyersové. Už jste je asi někde viděli - je to poměrně nová kniha (2014) a těžko říct, co to bude. Nicméně potěšilo by mě, kdyby to byl psychologický román - mám je totiž moc ráda. 
A konečně se dostáváme ke knize, která vyšla už v lednu a já ji od té doby měla v hledáčku..... Když je láska slepá z nakladatelství Host. Tuhle knížku (s krásnou obálkou mimochodem) určitě znáte. Docela dost se o ní mluvilo a v recenzích jsem četla jen samou chválu. Moc se na tenhle román těším... a věřím, že mě nezklame. U nakladatelství Host jsem měla prozatím štěstí jen na samé krásné kousky (za všechny jmenuju třeba román Stůj při mně - pokud jste ho nečetli, napravte to). 
A konečně poslední přírůstek, který je zároveň horkou novinkou posledních dní - román To prší moře od spisovatelky Radky Třeštíkové.  Knihu vydalo nakladatelství Motto a okamžitě se stala hitem. Musím říct, že se tomu nedivím - od Radky Třeštíkové mám doma už její prvotinu s názvem Dobře mi tak a vím o ní, že je skvělá. Četla jsem ji sice už poměrně dávno, ale pamatuji se, že se mi moc líbila - a závěr mě trochu... šokoval. Takže u knihy To prší moře jsem šla takříkajíc na jistotu... a věřím, že se to vyplatí. 
Krásnou recenzi na tuhle knihu napsala blogerka z What Jane read... tímto za ni děkuji! 
No, a to by bylo za duben všechno. Pokud jste některou z těchto knih četli, určitě mi napište do komentářů svůj názor - budu moc ráda. A určitě mě potěší, pokud se stanete fanoušky Knižního večírku na facebooku. Odkaz na stránku najdete ZDE. Pokud Rodaw z Knihánkova udělá maturitu, slíbila jsem, že začnu natáčet knižní videa.... tak ať ten trapas století náhodou neprošvihnete... :-)
Mějte se krásně a ČTĚTE! Já se zase ozvu.... 

2 komentáře:

  1. To prší moře jsem poprvé viděla na blogu What Jane read, která napsala dnes na tuto recenzi a hodně mě tato kniha zaujala. Hrozně se těším až si ji koupím a budu číst. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Máme stejný stůl, akorát tmavší (jo, to sem vůbec nepatří, já vím :D).
    Já jsem slyšela jen o Když je láska slepá a podle toho, co píšeš, si ji možná taky přečtu. :)

    OdpovědětVymazat