neděle 23. srpna 2015

Měsíční chvástačka za červen (aneb i šestý měsíc roku byl plný pokladů)


Ahoj všichni! Tak jsem se konečně dostala k tomu, abych nafotila knihy, které se u nás doma objevily v červnu. Pro Vás to znamená jediné - MĚSÍČNÍ CHVÁSTAČKU. A protože vím, že ji máte rádi, budu doufat, že velkoryse zavřete oči před mým téměř dvouměsíčním zpožděním... čas je holt sviňa! :-)  Ale jednu výhodu to přece jen má - některé červnové úlovky jsem už stihla přečíst, takže se s Vámi můžu podělit i o několik dojmů...
Mezi přečtené se řadí hned první kniha, o které v dnešním článku bude řeč. Román Zavři očka svý od Suzanne Redfearnové vzbudil mezi blogery i na Databázi knih doslova pozdvižení a každý, kdo ho četl, na něj pěl ódy. Vzhledem k tomu, že tahle kniha má úžasnou obálku, neodolala jsem a pořídila si ho taky. A řeknu Vám, že chybu jsem rozhodně neudělala. Tenhle mrazivý thriller je vážně skvělý - strhující, napínavý, akční - do poslední stránky Vás nenechá vydechnout. Je to čtení, které ocení jak ženy, tak muži.... pokud se "rádi bojíte" a máte dostatečně pevné nervy, jděte do toho. Je to skvělá kniha. Na Knižním večírku na ni dokonce už visí recenze, takže kdybyste chtěli více, můžete se podívat ZDE.  Ode mě tahle zdařilá prvotina získala 100%, což si myslím, že mluví za všechno.


 Dalším červnovým přírůstkem je Smolný rok od Joshilyn Jacksonové. Kniha, která má stejně jako Zavři očka svý naprosto skvělou obálku a já věřím, že bude úžasná i uvnitř. Na tenhle román mě nalákala Lucka z blogu "5 minut s knihou" - v jednou knižním videu o ní moc pěkně mluvila. Podle anotace si myslím, že to bude opět thriller, i když možná trochu lehčí než byla "očka." Moc se těším - pokud někdo z Vás tuhle knihu už četl, určitě mi to nezapomeňte napsat dolů - jak se Vám líbila? 
Na Dánskou dívku z nakladatelství Domino jsem narazila jednoho deštivého červnového odpoledne v Levných knihách. Stála 39 korun a mně bylo líto ji tam nechat, protože jsem přesvědčená, že knihy, které vydává Domino, jsou naprosto skvělé. Neříkám to proto, že bych jim chtěla přihřívat polívčičku (koneckonců to ani nepotřebují), ale jaktěživ jsem z Domina nečetla nic, co by mě nebavilo. :-) Takže od Dánské dívky očekávám silný příběh a milou společnost. Uvidíme jestli se jí podaří tomu dostát. :-)
Historie toho, jak se k nám dostal román Před svatbou si je s Dánskou dívkou dost podobná - na tuhle knihu jsem narazila v Dobrovském, kde ji měli ve výprodeji za směšných 69 Kč. Vydavatelství je Baronet a já upřímně řečeno Baronet moc ráda nemám... ale třeba mě tahle kniha překvapí. Mělo by to být milé, vtipné a odlehčené čtení - moc se na to těším. Obálka pěkná, tak uvidíme, jaký bude zbytek. :-)
A konečně další román z měsíce června, který už mám přečtený - dostáváme se k Sukničkáři Karin Krausové. TOHLE JE NAPROSTO SKVĚLÁ KNIHA, která mě nadchla od první stránky. Je to vtipný, originální a velice čtivě napsaný román o muži, který nechce zestárnout a je kvůli tomu ochoten udělat prakticky cokoliv. :-) Zpočátku mi trochu vadilo, že tenhle román je v paperbacku, ale musím říct, že obsah mi to dokonale vynahradil. Tahle kniha patří suverénně k tomu nejlepšímu, co jsem za letošní rok přečetla.... Na recenzi se můžete podívat ZDE. 
Posledním červnovým přírůstkem jsou Příhody Tappiho ze Šeptajícího lesa. Kniha, kterou vydalo nakladatelství Host a která je pochopitelně pro děti, ale já ji prostě musela mít. :-) Hlavním hrdinou je tady totiž dobrosrdečný viking, který "má srdce skoro stejně velké jako panděro." Na tuhle knížku mě nalákala krásná ilustrace na obálce a také knižní trailer. Musím říct, že je to opravdu nádherná sbírka pohádkových příběhů a i když zatím nemáme děti, rozhodně nelituju, že jsem ji koupila. :-) Tappiho si coby hlavního hrdinu prostě zamilujete, ať je Vám 7 nebo třeba padesát... :-) Knížka je navíc plná obrázků a má velká písmena - takže na čtení před spaním naprosto ideální. :-) Zatím jsem přečetla tři kapitoly, ale plánuju přečíst všechny... a recenze určitě bude také, protože tahle kniha si to prostě zaslouží. Mimochodem, napsal ji Polák a věnoval ji svému malému synovi... :-)

A tady je malá ochutnávka už zmíněných ilustrací... 


Tak a to by bylo za MĚSÍC ČERVEN všechno! Co pěkného jste si pořídili Vy? Určitě mi dejte vědět do komentářů, moc ráda si je přečtu... ;-) Diskutovat můžeme i na facebooku, pokud budete chtít. Stránku Knižního večírku najdete ZDE. 
Mějte se moc krásně a HODNĚ ČTĚTE. :-) Já se zase ozvu - brzy. :-)

3 komentáře:

  1. Smolný rok a Zavři očka svý na mě také čekají. Ale...červnová chvástačka skoro v září? Teda...!...:D:D:D

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkné kousky. Dánskou dívku mám, ale zatím jsem nečetla a Zavři očka svý si chci taky pořídit. Pěkné počtení :)

    OdpovědětVymazat