neděle 6. listopadu 2016

Bude to dobrý rok z dílny Lucy Diamond zahřeje na duši...


Pokud sledujete Knižní večírek alespoň trochu pravidelně, nebo pokud jste jeho facebookovou stránku poctili tlačítkem "To se mi líbí," určitě víte, že britská spisovatelka Lucy Diamond patří mezi moje favoritky. Sympatické mamince tří dětí, která začínala jako novinářka, u nás knihy vydává nakladatelství Domino. Na pultech už jsou tři její tituly - Kavárna na pláži, Já a pan Jones a Bude to dobrý rok. Poslední ze jmenovaných knížek vyšla letos na jaře, já se k ní ovšem dostala až před několika dny. Jako bych tušila, jak úžasná tahle kniha je - do sychravého podzimního počasí jsem si nemohla vybrat lépe... 


Román Bude to dobrý rok má hned tři hlavní hrdinky. Gemma je toho času v domácnosti a má sice milujícího manžela, ale také polorozpadlý baráček zatížený navíc obrovskou hypotékou. 

Saffron je úspěšná manažerka, která ve svém oboru patří k uznávaným odbornicím. V práci je sice úspěšná, ovšem v soukromí to zas až tak zářné není. Nedávno totiž zjistila, že je těhotná... což se jí ale momentálně vůbec nehodí. 

Poslední z trojice je Caitlin. Ani ona na tom není zrovna nejlépe - rozpadl se jí vztah, přišla o zaměstnání a jako by toho nebylo málo, její milovaná máma zemřela na rakovinu. 

Všechny tři ženy se nečekaně setkávají na oslavě Silvestra, kde si nad sklenkami alkoholických drinků slibují jediné - "Bude to dobrý rok!" Během večera ovšem překvapivě stihne vzniknout přátelství, které bude mít pro celou trojici zásadní význam...

K této knize mohu říct jediné - Lucy Diamond se opravdu podařila! Román je napsaný velice čtivě a poutavě, chytne Vás od první stránky. Děj nemá žádná hluchá místa, autorka všechno předem dokonale promyslela. Ač se tady řeší i spousta smutných věcí, ze stránek doslova dýchá laskavý nadhled. Je to velice příjemné čtení, od kterého se Vám nebude chtít odcházet. 

Dle mého soudu je to zatím nejlepší kniha od této autorky. 

Je to román o životních zklamáních i výhrách. Román o tom, že nikdy není tak zle, aby nemohlo být ještě hůř. Román o tom, že pověstné světlo je i na konci toho nejtemnějšího tunelu. Román o tom, že život se Vám ze dne na den může obrátit o 360 stupňů a že je potřeba si vážit každého krásného okamžiku. 

Tuto knihu rozhodně doporučuji! Bude zářit v každé knihovně - je plná pozitivní energie a optimismu.  Berte to i jako tip na krásný vánoční dárek - Dominu se opět podařila také obálka, která celý příběh skvěle vystihuje. 

Velký palec nahoru! 

Název: Bude to dobrý rok
Autor: Lucy Diamond
Přeložila: Jana Vlčková 
Vydalo nakladatelství: Domino
Rok vydání: 2016
Počet stran: 384 
Hodnocení: 100 %

2 komentáře:

  1. To vypadá parádně a navíc, ta obálka vypadá úžasně!!
    KATY

    OdpovědětVymazat
  2. Nevěřím, že jsem o autorce dosud neslyšela. Určitě se po jejích knihách mrknu. Děkuju za tip na čtení :)

    OdpovědětVymazat