úterý 13. února 2018

Ze Tří dam na zhubnutí budou i Vaše kamarádky...

Kdybych si ve své čtenářské historii vedla něco jako seznam oblíbených autorek, držela by se Lucy Diamond bezpochyby na jeho prvních příčkách. Knížky z pera téhle britské spisovatelky totiž nemají chybu! Pokud hledáte něco čtivého, milého a odpočinkového (zkrátka něco, u čeho se nebudete nudit), podívejte se po jejích románech. Lucy Diamond zatím napsala deset knížek, u nakladatelství Domino vyšly čtyři. Tři dámy na zhubnutí jako poslední. Knížka opět vyniká pěknou obálkou, ale hlavně - skvělým příběhem, ve kterém tentokrát hraje prim věčné téma současnosti - redukce váhy. 


Na stránkách románu potkáte hned tři hlavní hrdinky. Každá je jiná, ovšem trojice má jedno společné - výraznou nadváhu. 

Maddy pracuje v rádiu a má dvě děti a manžela. Zatímco děti dávají své matce až příliš okatě najevo, jak moc tlustá je, manžel Maddy ujišťuje o opaku. Sympatická moderátorka si v hloubi duše myslí své... ale copak se dá odolat všem těm sladkostem a všudypřítomným chipsům? 

Kosmetička Jess je u svých zákaznic oblíbená. Je mladá a milá a ráda by se vdávala... což se ovšem stane jen, když zhubne. Její snoubenec Charlie si totiž odmítá vzít ženskou, která ve svatebních šatech vypadá všelijak... jen ne svůdně a neodolatelně!

A do třetice Lauren - majitelka seznamovací agentury. Dává dohromady stovky párů ročně... sama ovšem vede osamělý život s trochu svérázným kocourem. Bude atraktivní kuchař Joe, který do agentury přichází coby zákazník, pro Lauren dostatečnou motivací? 

Tyto tři ženy se potkají v podpůrné skupině pro lidi s nadváhou, která si říká "Krotitelé tuků," a ač to tak na první pohled nevypadá, začnou se přátelit. Podaří se jim zhubnout? A co všechno případný úbytek váhy trojici přinese? Dozvíte se v této knize. 

Lucy Diamond jednoduše nikdy nezklame - ta psát prostě umí. Potrvdila to i v této knize, která je dokonalým receptem na dobrou náladu. Knížka je taková, jako život sám - místy veselá, místy smutná. Líbit se bude každé ženě, která má ráda reálné příběhy ze života. Tři dámy na zhubnutí potěší věčné dietářky, lidi, kteří se svou váhou právě bojují, i ženy, kterým při slově "dieta" naskakuje husí kůže... 

Román se opět čte jedním dechem a místy jsem samu sebe přistihla, že se při čtení usmívám. Je to neobyčejně mile napsané - pociťovala jsem lítost pokaždé, když jsem knížku musela odložit. 

Tři dámy na zhubnutí rozhodně nejsou motivační literatura, ovšem svoje poselství knížka rozhodně má. Ukáže Vám totiž, že štíhlá linie není recept na štěstí, že zvládnout se dá téměř cokoliv, a že opravdové kamarádství vzniká většinou nečekaně a v dnešní době se vážně počítá... 

Bylo to skvělé. Moc doporučuji! 

Název: Tři dámy na zhubnutí
Autor: Lucy Diamond 
Přeložila: Jana Vlčková 
Vydalo nakladatelství: Domino
Rok vydání: 2016
Počet stran: 368
Hodnocení: 100 %



Žádné komentáře:

Okomentovat