pátek 19. října 2018

I peklo má svoji babičku...


Přátelé, nevím jak Vy, ale já mám knížky pro děti ráda stále. Co na tom, že už za chvíli ponesu tři křížky? Kde je psáno, že dětské knížky jsou jen pro děti? Nikde. :-) A tak čím jsem starší, tím častěji obracím pozornost k dětským knížkám. Čertí babičku, kterou vydalo nakladatelství Grada, jsem poprvé viděla u Sabinky na blogu Knižní kavárna u Nely. Zmínila jsem se o tom před svým mužem... a co se nestalo? Tuto roztomilou útlou knížečku mi nadělil jako dárek k devětadvacátým narozeninám! Jaké štěstí! Protože ačkoliv je to k neuvěření, tahle kniha je naživo ještě krásnější, než vypadá na blozích a internetových e-shopech...

Knihu Čertí babička napsala Iva Gecková, rodačka z jihočeského Písku, která vystudovala obchodní akademii a mnoho let pracovala ve státní správě. Svému největšímu koníčku - psaní - se začala věnovat až na mateřské dovolené. Čertí babička je soubor pekelných pohádek, které byly původně napsány pro rozhlas. 


Nedokážu posoudit, zda je to na pohádkách vidět, ale každopádně jsou krásné, velice laskavé a vtipné. Jednotlivé příběhy na sebe lehce navazují, přičemž ve všech hraje prim Čertí babička, které se bojí i samotný Lucifer. Babička totiž nejen výborně peče, ale také si ví se vším rady a umí si poradit i s tím nejzlobivějším čertem... a přitom je stále spravedlivá. 

Knížka je krásně zpracovaná a plná krásných ilustrací, které vytvořil Drahomír Trsťan. Velký palec nahoru, obrázky jsou opravdu překrásné - barevné, vyvedené do nejmenších detailů a velice optimistické. Povedly se a knížce dodaly ten správný šmrnc. 

Za sebe Čertí babičku mohu stoprocentně doporučit. Pokud hledáte milé a laskavé dětské čtení, u kterého se pobavíte i Vy, bude tato knížka ideální volbou. Pohádky jsou krátké a knížka je plná obrázků. Naplno Čertí babičku dle mého ocení čtenáři od 5 do 8 let. 

Název: Čertí babička
Autor: Iva Gecková 
Ilustrace: Drahomír Trsťan 
Vydalo nakladatelství: Grada
Rok vydání: 2018
Počet stran: 72
Hodnocení: 100 %

Žádné komentáře:

Okomentovat