neděle 24. ledna 2021

Vánoční polibek v Notting Hillu je trochu delší, než by bylo potřeba...

 Prosinec 2020 byl hlavně o vánočních knížkách. Tak nějak jsem si sama v sobě chtěla podpořit sváteční náladu, kterou svými mocnými chapadly ohrožoval všudypřítomný koronavirus. Dostalo se díky tomu i na Vánoční polibek v Notting Hillu, což je kniha, kterou jsem v roce 2018 dostala od svého současného muže jako dárek pod stromeček. Knížka má překrásnou, atmosférickou obálku s nápisem: "Romantický vánoční příběh, který Vás zahřeje u srdce." Je to ale skutečně tak? 

 

Hlavní hrdinka příběhu se jmenuje Isla, a přestože je mladá, pracuje u významné stavařské společnosti. Svou práci, ve které je opravdu dobrá, Isla nadevšechno miluje. Víc už miluje pouze svou mladší sestru Hannah, která je po tragické nehodě, při níž dívkám zahynuli oba rodiče, upoutána na invalidní vozík. Holkám se ovšem podařilo s touto tragickou situací během let vyrovnat, bydlí spolu a žijí vcelku pohodový a spokojený život. 

Vše se ale změní s příjezdem Chase Bryana - šéfa společnosti, pro kterou Isla pracuje. Chase Bryan přijíždí z New Yorku a má to být právě Isla, která mu má v Londýně pomoci s novým projektem...

Vánoční polibek v Notting Hillu je velice milá, příjemná a laskavá kniha. Najdete tady sníh, vánoční světýlka, stromečky i sladkosti. Příběh je do jisté míry předvídatelný, ale to se od vánočních příběhů tak nějak očekává a ničemu to nevadí. Happy end na konci je v tomto případě nezbytnost...

Co mi ale na této knize vadilo, byl těžkopádný, rozvláčný začátek. Na sváteční atmosféru si tady musíte nějakou dobu počkat. A myslím, že čekáte zbytečně dlouho. Kdyby autorka proškrtala některé pasáže, knížce by to určitě prospělo. Takhle Mandy Baggot riskuje, že to čtenář vzdá dřív, než se dobere k tomu, co je na knize úžasné. 

Vánoční polibek v Notting Hillu totiž zdaleka není jen o lásce. Je to román o tom, že o Vánocích se dějí zázraky. O tom, že žádná situace v životě není bezvýchodná a o tom, že se nesmíte vzdávat. Nikdy a za žádných okolností. 

Název: Vánoční polibek v Notting Hillu 

Autor: Mandy Baggot 

Přeložila: Daniela Čermáková 

Vydalo nakladatelství: Baronet 

Rok vydání: 2018

Počet stran: 408

Hodnocení: 70 %

Nejedná se o recenzní výtisk! Knížku můžete zakoupit třeba ZDE




Žádné komentáře:

Okomentovat